Med både Roma og Juventus trenger å tippe tunge første-nederlag, ser Football Italia på fem lag de kunne ta inspirasjon fra.

Giallorossi sporet Barcelona 4-1 foran kveldens andre etappe fotballdrakt med eget navn barn på Stadio Olimpico, mens Juve er 3-0 ned til Real Madrid i kvartfinalen.

Selv om et comeback for enten er usannsynlig, ville det ikke være enestående – her er de største tilbakemeldingene i Champions League historie.

Barcelona 6-5 Paris Saint-Germain [2016-17]
Barcelona så ut til å være ute av Champions League sist sesong etter en 4-0 thrashing av Paris Saint-Germain på Parc des Princes.

Blaugrana tok en 3-0 ledelse i Catalonia, men da Edinson Cavani scoret i 62. minutt, forlot de at de måtte score seks, takket være bortgjemningsregelen.

I det 88. minutt behøvde Barça fortsatt ytterligere tre mål, og da fremtidig PSG-mann Neymar krøllet på et frispark, virket det bare å være trøst.

Imidlertid ble de tildelt en straff bare minutter senere, og satte opp en tribunefinish.

I det 95. minutt kom Sergi Roberto inn i boksen for å mbappe drakt score med siste kampspill og sende fransk side hjem i skam.

Deportivo La Coruña 5-4 Milano [2003-04]
Kanskje Roma kan ta inspirasjon fra Deportivo La Coruna, som slått ut forsvarende mestere Milan i 2004.

Walter Pandiani ga den spanske siden ledelsen etter 11 minutter på San Siro, men Kakas dobbelte og mål fra Andriy Shevchenko og Andrea Pirlo så ut til å ha forseglet slipset til Rossoneri.

I motsetning til et 4-1-underskudd skjønte Deportivo en imponerende andrebenprestasjon for å lede 3-0 på halvtid, med Fran scoring i andre omgang for å sikre en bemerkelsesverdig comeback-seier.

Manchester United 4-3 Juventus [1998-99]
Juventus dominert europeisk fotball i slutten av 1990-tallet, vinner troféet i 1996 og nådde finalen i begge påfølgende sesonger.

Til tross for en dårlig Serie A-kampanje i 1998-99, nådde den gamle damen fortsatt de siste fire i Europa, og trakk 1-1 med Manchester United på Old Trafford.

Da Pippo Inzaghi satte dem 2-0 opp 11 minutter i Torino viste det seg at Bianconeri var på vei til en annen finale.

De røde djevlene ble ikke slått skjønt, og mål fra Roy Keane og Dwight Yorke ga dem fordelen på bortgjemte mål, før Andy Coles 84-minutters streik sendte dem til Barcelona for finalen.

Werder Bremen 5-3 Dynamo Berlin [1988-89]
Det var øst møter vest i første runde i 1988-89 European Cup, da Werder Bremen gikk bak jerngardinet for å møte østtyske mestere Dynamo Berlin.