Mohamed Salah scoret sitt ligamål nummer 14 i søndagens kamp mot Bournemouth. Det er nesten så du synes synd på forsvarsspillere som må møte en spiller med så ekstrem fart som det Salah har. Kommer han skrittet forbi deg, så er du sjanseløs.

Premier Leagues toppscorer, som kom for rekordsummen 37 millioner pund i sommer, viste akkurat hva fart i beina har å si, rett før pause. Han passerte spillere med letthet, stoppet, prøvde igjen, fortsatte – og plutselig lå ballen bak Bournemouth-keeper Asmir Begovic.

DRØMME-SCORING: Mohamed Salah scoret igjen, og nok en gang var det kjappheten i beina hans som avgjorde.

Da sto det 0-3 på lystavla i Bournemouth, og fotballkampen var i teorien over.

– Den scoringen til Salah var verdensklasse, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen.

I alle turneringer denne sesongen, har lynvingen Salah, som kom fra AS Roma, scoret 20 mål på 25 kamper. Sterke tall.

Philippe Coutinho (25), som fortsatt er ønsket av Barcelona, gjorde som Manchester Uniteds Jesse Lingard mot Arsenal: Han gikk alene, brukte Bournemouth-spillerne som porter, før han kom opp med ledermålet etter 20 minutter.

– Den første scoringen, til Coutinho, var bare fantastisk, kommenterte Jürgen Klopp som la til at det var ekstremt viktig at Liverpool kom godt igang i en kamp som denne.

– Lar du Bournemouth spille, da er de gode. Det har vi sett mange ganger. Men vi lot dem aldri komme igang, sa Liverpool-manageren.

Roberto Firmino reddet en «umulig» ball, som var på vei over dødlinjen, som ble til et innlegg som Dejan Lovren stupheadet i mål til 0-2 etter 26 minutter. Og Firmino satte selv inn 0-4 i 2. omgang, på en heading.

– Vi burde kanskje scoret flere mål, men samtidig handlet mye om å kontrollere kampen, etter hvert, og Bournemouth skapte veldig lite, mener Klopp.

Liverpool vant fortjent. Bournemouth spilte omstendelig, det skjedde for lite, og det ble ikke bedre av at Joshua King, som nylig skrev kontrakt med klubben ut 2021, måtte ut med det som så ut som en skade, etter en halvtimes spill.

Liverpool ligger dermed på fjerdeplass, med 34 poeng. Det er fire poeng opp til Chelsea på tredjeplass, sju poeng opp til Manchester United på andreplass og 18 poeng opp til lederlaget Manchester City.

Bournemouth har ikke vunnet på seks kamper (0-3-3), og nærmer seg nedrykksstreken. Newcastle, under streken, har 15 poeng mot Bournemouths 16.

For mer nyheter om billige fotballdrakter på nett, vær så snill å fokusere på bloggen vår.